header1261b.jpg

Muziekdocenten

Onderstaand vind je links naar de docenten voor de muzieklessen op de instrumenten van ons orkest.

Klarinet - Jannie Reijenga - klarinetwerk.nl - 06-10781230
Dwarsfluit - Gonny Roelofsen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06-10461053
Slagwerk - www.drumschooldrachten.nl - Roel Jan Jongsma 06-18392660 / Henri de Boer 06-22467065
Fagot - Margaretha den Hollander - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06-44604293
Saxofoon - Jelle Visser - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06-51401815 - www.jellevisser.com/muziekLaatste nieuws

Concert A-orkest & Talant

Op zondag 15 september 2019 wordt er door CMV Crescendo Drachten i.s.m. Talant Drachten een uniek concert georganiseerd. Dit concert zal plaatsvinden van 15.30 uur tot 17.30 uur in het ontmoetingscentrum Carré (Talant), De Velden 1 in Drachten.

Deelnemende orkesten aan dit concert zijn:
• Huisorkest van Talant
• Syncoop, slagwerkgroep van Talant (zie foto's)
• A-orkest CMV Crescendo Drachten
Syncoop 3 eigen foto Syncoop 2 eigen foto Syncoop 3 eigen foto Syncoop 4 eigen foto

De presentatie van dit concert zal worden gedaan door Brechje Vlechje.

Dit concert is een initiatief van Crescendo Drachten die uit eigen ervaring weet hoe fijn het is om concerten te geven met en voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het is niet alleen het plezier van deze mensen zelf wat mooi is om te zien maar ook zeker de energie die de muzikanten van Crescendo terug krijgen om met deze mensen op te treden. Crescendo laat zich na afloop van concerten ook regelmatig dirigeren door bewoners van Talant en reken maar dat ze dit orkest in de maat houden. En dat er bij het huisorkest en de slagwerkgroep van Talant goede muzikanten zitten zal het publiek ook zeker gaan horen. Kortom het wordt een geweldig concert met maar 1 doel: er SAMEN een fantastische muzikale middag van maken!

We willen de inwoners van de gemeente Smallingerland graag laten zien en horen wat deze unieke samenwerking tussen Talant & CMV Crescendo Drachten aan meerwaarde zal hebben voor de cultuur in de gemeente. Dit concert heeft als uitgangspunt dat alle deelnemende orkesten muziek willen maken zo goed als ze het zelf kunnen maar dat het plezier hierbij voorop staat. En dat er plezier zal zijn, dat weten we zeker! Het concert is toegankelijk voor alle inwoners van Drachten.

Dit bijzondere concert wordt mede mogelijk gemaakt door een verleende subsidie van de gemeente Smallingerland.

A-orkest CMV Crescendo Drachten wint 1e prijs op Muziekfestival Borkum

15 06 2019 Prijs Borkum eigen fotoZaterdag 15 juni 2019 heeft het A-orkest van CMV Crescendo deelgenomen aan het jaarlijkse Muziekfestival op Borkum. Het A-orkest o.l.v. dirigent Klaas van der Woude speelde binnen voor een vakjury (Durk Lautenbach en Bienze IJlstra) het muziekstuk Armenian Dances (Alfred Reed). Crescendo, uitkomend in de 2e divisie, behaalde hiermee een 1e prijs met 85 punten. Vervolgens werd er nog een buitenprogramma met ‘lichte’ muziek gespeeld voor het aanwezige publiek op Borkum.

De leden van Crescendo zagen hiermee hun vroege vertrek (5.30 uur!) uit Drachten beloond met een prachtig resultaat en hebben zij een geweldig weekend gehad op Borkum.

15 06 2019 Prijs Borkum eigen foto s

B-orkest wint eerste prijs op Concertconcours OMF

Het B-orkest van CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag in De Lawei een eerste prijs behaald op het Concertconcours van de OMF.
Het harmonieorkest onder leiding van Gatze Verbeek kwam uit in de vijfde divisie. Crescendo begon haar optreden met een koraal. Vervolgens werden de werken ‘The Baron of Dedem’ van Carl Wittrock en ‘Like a Child’ van Andreas Ludwig Schulte gespeeld. Zie voor meer info de Drachtster Courant.

Benefiet concert 14 oktober

Op 14 oktober werkte het A-orkest samen met gospelgroep In His Name mee aan een benefiet concert voor KIKA, in het Fries Congres Centrum. We hebben €5530,- opgehaald voor KIKA!

 

Prijzen op Muziekfestival in Doezum

Doezum 2017CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag prijzen gewonnen op het Muziekfestival voor blaasorkesten in Doezum.

Zowel het A- als het B-orkest van CMV Crescendo Drachten hebben meegedaan. Net als vorig jaar werd het ook dit jaar een groot succes. Het A-orkest onder leiding van Klaas van der Woude ging in de B-divisie (4 deelnemers) naar huis als winnaar van de koraalprijs en de solistenprijs.

Als koraal werd gespeeld ‘Momentum’ van Thomas Doss en als solistisch werk ‘A Tribute tot Lionel’ met als uitblinker op marimba Gerben Jongsma. Een topprestatie van een groot talent. Naast deze twee werken werd gespeeld: ‘The Conqueror’ (mars) en ‘Suite Classique’ (groot werk). In de rangschikking van het grote werk werd de 2e plaats behaald.

Het B-orkest nam dit jaar voor het eerst deel aan het festival in Doezum en kwam uit in de C-divisie. Deze divisie had een deelnemersveld van maar liefst 11 orkesten. Het B-orkest onder leiding van Gatze Verbeek heeft in deze sterke competitie geen prijs gewonnen, maar kan wel terugkijken op een fantastisch optreden.

Als ‘solistisch’ klarinet-duo hebben Silke Lubbers en Else van der Veen het prachtige stuk ‘Clarinando’ gespeeld en kregen hiermee een superbeoordeling van de jury. Beide orkesten van Crescendo hebben de laatste (tropische) weken hard gewerkt om deze resultaten te halen.

De jury bestond dit jaar uit de heren Bienze IJlstra en Luuk Tuinstra. De A-divisie was dit jaar louter gevuld met orkesten die de komende maand mee gaan doen op het WMC in= Kerkrade. Voor hen dus een mooie try-out hiervoor.