header_site.jpg

Laatste nieuws

Herfstconcert "Back to the 60’s & 70’s'"

Zaterdag 2 november 2019 neemt CMV Crescendo Drachten u mee terug in de tijd. Vanaf 19.30 uur gaan de 3 orkesten zowel in muziek als in the look ‘Back to the 60’s & 70’s’. Het concert wordt dit jaar gegeven in kerkgebouw De Arke, Flevo 161 in Drachten.

Poster Crescendo Herfstconcert 2 11 2019 724x1024Wie kent niet de disco klassiekers als ‘We are family’, ‘I’m your boogie man’ en ‘Get down tonight’? En wat te denken van ‘Crocodile Rock’ (Elton John), ‘September’ (Earth Wind and Fire) en ‘MacArthur Park (Jimmy Webb)? Ze komen allemaal voorbij op deze prachtige muzikale avond waarin mooie herinneringen zullen worden opgehaald uit de jaren ’60 en ’70 waaruit zoveel mooie muziek is voortgekomen. Naast genoemde klassiekers zullen er ook een aantal grotere werken (o.a. muziek uit de film ‘The Lord of the Rings’) ten gehore worden gebracht. Zoals u van Crescendo gewend bent wordt het zowel in beeld als geluid een schitterende avond met vele muzikale stijlen!

Het klinkt zo ‘gewoon’ dat Crescendo weer met haar 3 orkesten het traditionele herfstconcert gaat geven. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend. Het blijft hard werken om 3 volwaardige orkesten in stand te houden in deze moeilijke tijd waarin de amateurmuziek stevig onder druk staat. Daarom is Crescendo met haar ruim 100 leden ontzettend trots wederom de volgende orkesten op 2 november a.s. aan het publiek te mogen presenteren:
• C-orkest o.l.v. Mariska Boneschansker
• B-orkest o.l.v. Gatze Verbeek
• A-orkest o.l.v. Klaas van der Woude

De presentatie van het herfstconcert is deze keer in handen van Roeland Harten. Hij zal dit op een geheel eigen wijze gaan verzorgen. Bent u nieuwsgierig wie Roeland is? Kijk dan alvast even op zijn website www.doorharten.nl dan zult u vast overtuigd raken van zijn veelzijdig presentatie- en acteertalent.

In de pauze van het concert wordt er een verloting georganiseerd waarbij prachtige prijzen te winnen zijn.

Wij zien u graag op zaterdag 2 november 2019 in de Arke te Drachten. Aanvang: 19.30 uur.

Kaartverkoop
Voorverkoop
€ 7,50 voor volwassenen,
€ 2,50 kinderen tot en met 12 jaar

Zaalverkoop
€ 10,00 voor volwassenen,
€ 3,00 kinderen tot en met 12 jaar

Voorverkoopadres:
Jacobi Hobby & Creatief, Houtlaan 7 in Drachten

Concert A-orkest & Talant

Op zondag 15 september 2019 wordt er door CMV Crescendo Drachten i.s.m. Talant Drachten een uniek concert georganiseerd. Dit concert zal plaatsvinden van 15.30 uur tot 17.30 uur in het ontmoetingscentrum Carré (Talant), De Velden 1 in Drachten.

Deelnemende orkesten aan dit concert zijn:
• Huisorkest van Talant
• Syncoop, slagwerkgroep van Talant (zie foto's)
• A-orkest CMV Crescendo Drachten
Syncoop 3 eigen foto Syncoop 2 eigen foto Syncoop 3 eigen foto Syncoop 4 eigen foto

De presentatie van dit concert zal worden gedaan door Brechje Vlechje.

Dit concert is een initiatief van Crescendo Drachten die uit eigen ervaring weet hoe fijn het is om concerten te geven met en voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het is niet alleen het plezier van deze mensen zelf wat mooi is om te zien maar ook zeker de energie die de muzikanten van Crescendo terug krijgen om met deze mensen op te treden. Crescendo laat zich na afloop van concerten ook regelmatig dirigeren door bewoners van Talant en reken maar dat ze dit orkest in de maat houden. En dat er bij het huisorkest en de slagwerkgroep van Talant goede muzikanten zitten zal het publiek ook zeker gaan horen. Kortom het wordt een geweldig concert met maar 1 doel: er SAMEN een fantastische muzikale middag van maken!

We willen de inwoners van de gemeente Smallingerland graag laten zien en horen wat deze unieke samenwerking tussen Talant & CMV Crescendo Drachten aan meerwaarde zal hebben voor de cultuur in de gemeente. Dit concert heeft als uitgangspunt dat alle deelnemende orkesten muziek willen maken zo goed als ze het zelf kunnen maar dat het plezier hierbij voorop staat. En dat er plezier zal zijn, dat weten we zeker! Het concert is toegankelijk voor alle inwoners van Drachten.

Dit bijzondere concert wordt mede mogelijk gemaakt door een verleende subsidie van de gemeente Smallingerland.

A-orkest CMV Crescendo Drachten wint 1e prijs op Muziekfestival Borkum

15 06 2019 Prijs Borkum eigen fotoZaterdag 15 juni 2019 heeft het A-orkest van CMV Crescendo deelgenomen aan het jaarlijkse Muziekfestival op Borkum. Het A-orkest o.l.v. dirigent Klaas van der Woude speelde binnen voor een vakjury (Durk Lautenbach en Bienze IJlstra) het muziekstuk Armenian Dances (Alfred Reed). Crescendo, uitkomend in de 2e divisie, behaalde hiermee een 1e prijs met 85 punten. Vervolgens werd er nog een buitenprogramma met ‘lichte’ muziek gespeeld voor het aanwezige publiek op Borkum.

De leden van Crescendo zagen hiermee hun vroege vertrek (5.30 uur!) uit Drachten beloond met een prachtig resultaat en hebben zij een geweldig weekend gehad op Borkum.

15 06 2019 Prijs Borkum eigen foto s

B-orkest wint eerste prijs op Concertconcours OMF

Het B-orkest van CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag in De Lawei een eerste prijs behaald op het Concertconcours van de OMF.
Het harmonieorkest onder leiding van Gatze Verbeek kwam uit in de vijfde divisie. Crescendo begon haar optreden met een koraal. Vervolgens werden de werken ‘The Baron of Dedem’ van Carl Wittrock en ‘Like a Child’ van Andreas Ludwig Schulte gespeeld. Zie voor meer info de Drachtster Courant.

Benefiet concert 14 oktober

Op 14 oktober werkte het A-orkest samen met gospelgroep In His Name mee aan een benefiet concert voor KIKA, in het Fries Congres Centrum. We hebben €5530,- opgehaald voor KIKA!